Fuvarozás, áruszállítás Budapesten

Fuvarozás, áruszállítás Budapesten

Fuvarozás, áruszállítás Budapesten

Egy budapesti áruszállítás, amire azt hittem, hogy egyszerű lesz. Fa-, és vasgerendákat kellett szállítani Budapesten belül. Minden körülményről megkérdeztem az ügyfelemet: emelet, lift lépcsőház, áru mérete, súlya, parkolás stb. „A négyméteres gerendák kényelmesen elférnek a lépcsőházba, simán fel lehet vinni” – mondta ügyfelem. Nos, a vasgerenda kb 90 – 100 kg volt, ebből volt öt darab, meg sok deszka, és fagerenda. A vasgerenda nem fért el „simán”, csak egy helyzetben lehetett felvinni, az pedig majdnem függőleges volt.

Tehát két ember eléggé nehezen tudta volna kinyomni, amíg alul egy ember fogja. Tehát egy megoldás maradt: „púpon” kell felvinnie egy embernek. Nem tartom magam gyenge embernek, de ezt a feladatot inkább a nálam jóval nagyobb darab kollégára bíztam, aki nem könnyen, de megbirkózott a feladattal. Feladtuk rá a gerendát, fent pedig levettük. Utána ki kellet bűvészkedni a folyosóra, amit csak úgy lehetett, hogy kb másfél métert kilógattuk a korláton kívül! Utána a bejáratnál ugyanez volt a helyzet. A lakásba érve már „csak” a tetőtérbe kellett felvinni mindent.

Nagyon megizzadtunk, mire végeztünk. természetesen mondtam az ügyfelemnek, hogy nem megfelelően voltunk tájékoztatva. Egyszerűen válaszolt: ” néhány napja egyedül vittük fel a négy méteres (fa) padlókat. Persze, mivel azok kb 20 kilósak, és könnyedén lehet forgatni egy embernek. Tehát szinte a lehetetlent kérték tőlünk, de megcsináltuk. Igaz, ha ezt előre tudom, akkor azon is elgondolkoztam volna, hogy elvállaljam-e ezt az egész szállítást.

Ismét egy olyan munka volt, ahol az ügyfél nem megfelelően tájékoztatott minket. Persze, ha az ember szóvá teszi, akkor bizonygatják az igazukat. Csak azt felejtik el, hogy a 20 kilós fapadló, az nem ugyanaz mint egy körülbelül 90 – 100 kilós vasgerenda. Az ilyen munkák általában felárasak, mivel vagy egy ember cipel mindent, vagy hárman szenvedik fel az emeletre az árut. Persze (ezt mondtam az ügyfélnek is) egy kétszer – háromszor ilyen nehéz pianínót sokkal könnyebben felviszünk, mivel azt csak begurtnizzuk, és el tudunk vele fordulni. Az viszont más, ha két embernek kell kinyomnia a vasgerendát. Egy rossz mozdulat, és máris ott a baj. Ezt nem mertem megkockáztatni.

Sokféle költöztetést, áruszállítást csináltam már. Szerencsére nagyon ritkán futunk bele ilyenbe. Ezért is írom a honlapomon le, hogy mindenről kérek részletes leírást (szállítandó áru, rakodási körülmények). Csak így lehet zökkenőmentes a a fuvarozás, költöztetés. Csak így lesz elégedett mindkét fél.

Rate this post