Mi a virtualizáció?

Rendszer vagy sokkal inkább felfogásmód, amely meghatározza a vállalatok infokommunikációs működését? A kérdésre nehéz egyértelmű választ adni, az azonban biztos, a virtualizáció napjaink felkapott, a gyakorlatban is egyre inkább tért nyerő jelensége. Az internet segítségével megvalósuló virtualizáció segít az erőforrások felosztásában és hatékony kihasználásában, a költségek optimalizálásában, az olcsóbb fenntartásban.

Kinek szólnak igazán a virtualizációs szolgáltatások?

A virtualizációs szolgáltatások tulajdonképpen korszerű, egyedi igényekre szabott, rugalmas megoldást kínálnak a vállalatoknak, amelyeknek éppen erre van szüksége.

A virtualizációs szolgáltatásoknak több fajtája ismert: ilyen a

  • virtuális szerver,
  • a virtuális telefonközpont,
  • a virtuális router,
  • a megfelelő erőforrás-kihasználáson alapuló és a biztonságos távmunkát lehetővé tevő desktop virtualizáció.

Ha összefoglalóan mondanánk, nevezhetjük virtuális irodának is, amely egy komplett infokommunikációs modellt takar. Ez teszi lehetővé, hogy a teljes irodai infokommunikációs struktúrát jelentősebb ráfordítás, beruházás nélkül lehessen a 21. század elvárásai szerint megújítani. A virtualizációban az a szép, hogy mindenben rugalmas: abban is, hogy nem kell egyszerre mindent bevezetni, lépésről lépésre is lehetséges egy-egy ilyen virtualizációs szolgáltatást igénybe venni, fokozatosan áttérve egy hatékonyabb rendszerre.

További tudnivalóért látogasson el a www.acetelecom.hu honlapra.

Rate this post