Ingatlan adásvétel ügyvéd

ingatlanjogászAmennyiben ezen sorokat olvassa, úgy Ön is érintett lehet az ingatlan adás-vétel témában. Valóban, nem könnyű lakást venni vagy eladni. Először is meg kell találni a megfelelő vevőt vagy, amennyiben venni szeretnénk a számunkra ideális otthont. Vevőként érdemes tájékozódni a ház vagy lakás környezetéről, megismerni a szomszédokat. Amennyiben a megvenni kívánt ingatlan szimpatikus számunkra, úgy meg kell állapodni az eladóval. Az ingatlan adás-vételi alku mindig egy izgalmas „játszma”. Rendben, megállapodtunk az árról, de ezután jön a neheze.

Az ingatlan adásvételi szerződés

Bizony, rendezni kell a tulajdon viszonyokat, ki kell kérni az ingatlan tulajdoni lapját és meg kell írni az ingatlan adásvételi szerződést. Az adásvételi szerződés megkötéséhez pedig jogszabály szerint szükséges egy ügyvéd, vagyis ingatlanjogász bevonása az adás-vételbe. A törvény alapján ügyvéd szerkeszti és ellenjegyzi az ingatlan adásvételi szerződést.

Miben segít az ingatlan ügyvéd?

Megszerkeszti a ház vagy lakás adásvételi szerződését, lekéri a tulajdoni lapot, ellenőrzi a tulajdon viszonyokat, így Ön, mint eladó vagy vevő egyaránt biztonságban érezheti magát. Az adás-vétel után már csak a költözéssel és az új otthonának berendezésével kell foglalkoznia.

Kérjen egyedi árajánlatot Dr. Lánczi Ádám ingatlan ügyvédtől a www.drlanczi.hu weboldalon!

Rate this post