Hitelkiváltás lehet a válasz pénzügyi gondjaira

Napjainkban egyre többen küzdenek fojtogató pénzügyi gondokkal. Idehaza az átlagemberek bére alacsony, okos gazdálkodás mellett is nehéz megélni, ilyenkor pedig könnyen a fejünkre nőhetnek a különböző tartozások, hitelek, kölcsönök. Nem véletlenül elterjedt eljárás napjainkban a hitelkiváltás.

Mit jelent pontosan a hitelkiváltás?

Ennek lényege, hogy már meglevő hitelét kedvezőbbre váltja. Ez elsősorban a törlesztőrészleten mutatkozhat meg, ám számos előnye van. Például a devizahitelekkel szemben, ahol a törlesztő az árfolyamhoz kötött, így minden apró vagy nagyobb gazdasági történésre érzékeny, a hitelkiváltáskor forintalapú hitelt lehet felvenni. Ennek köszönhetően kiszámítható és biztonságos nemcsak a törlesztő, de a kamat is. Akár még egyedi kamatokat és törlesztőrészleteket is meg lehet állapítani a hitelkiváltáskor.

Mi a hitelkiváltás előnye?

Nagy előnye, hogy jellemzően kezes és ingatlanfedezet nélkül igénybe vehető, ezért aztán maga a hitelbírálat is nagyon gyorsan történik meg. A kezelési költség a legtöbbször alacsony – a felsorolt tulajdonságok miatt is élnek olyan sokan mostanság a hitelkiváltás lehetőségével.

Könnyű eldönteni, érdemes-e ehhez folyamodni. Csak annyi a teendő, hogy összeadja, meglévő hitelét, hiteleit, hogy mennyibe kerülne azonnal kiváltani, illetve a különböző honlapokon található pénzügyi kalkulátor segítségével azt, hogy a hitelkiváltáshoz igényelt összeg mennyibe kerülne. A fix kamat és törlesztőrészlet miatt ez általában tényleg megéri, érdemes tájékozódni a piacon. Hitelkiváltással a Citibank is foglalkozik.

Rate this post