Felfújható gallér kutyáknak és macskáknak

felfújható gallérAki tart kutyát, macskát biztosan vitte már állatorvoshoz is. Sajnos vannak olyan esetek, amikor nem egy oltás miatt visszük a kedvencünket, hanem azért, mert például műteni kell. Legyen szó ivartalanításról, kisebb beavatkozásról vagy egy komolyabb műtétről.

Miért kell a gallér?

Amennyiben olyan helyen van a seb, amit a kedvencünk elér a szájával, akkor bizony felkerül rá a gallér, hogy ne érje el azt. Az állatok nyelve érdes, így a seb nyalogatása közben könnyedén fel tudják szakítani újra azokat vagy ki tudják rágni a varratokat.

Modern felfújható gallér

Sokan ismerik a sztenderd gallérokat, amik olyanok, mint egy nagy tölcsér. Ezzel a házi kedvencünk mindennek nekimegy, igen megnehezíti az életét. Azonban van egy remek újdonság, a felfújható gallér kutyáknak és macskáknak egyaránt, ami egy sokkal kellemesebb megoldás. Ez a felfújható gallér szintén a kedvencünk nyakára kerül fel, azonban kevésbé zavaró számukra. Az előnyei:

  • a felfújható gallérnak köszönhetően nem fog leborítani, nekimenni semminek,
  • nem zavarja a látóterét,
  • etetéskor nem kell levenni róla, mert hozzáfér a táljához, nem tolja el

Azért a normál gallérnak is megvannak az előnyei:

via GIPHY

Felfújható gallér méretek és rendelés

A felfújható műtéti gallér több méretben is rendelhető. A Homevet Patika webshopjában a felfújható műtéti gallér leírásában részletesen megtalálható minden további hasznos tudnivaló a termékről, például az is, hogy melyik méret milyen állatra jó.

 

Rate this post