Az implantáció menete

fog-implantatum-beultetes-obudaManapság a fogpótlás bevett módjának számít az implantátum behelyezése, mégis, sokan megijednek attól, ha a fogorvos az implantatum beépítéséről kezd beszélni. Vélhetően az a téves kép alakult ki, hogy ez valamilyen nagyon fájdalmas, nagyon bonyolult, nagyon hosszadalmas műtét. Holott egy fog implantátum beültetése – páciensek elmondása szerint – nem jár több kellemetlenséggel, mint egy átlagos foghúzás. Még csak nem is altatásban, hanem helyi érzéstelenítésben végzik a fogimplantátum beültetését. Noha nem bonyolult eljárás, érdemes a terület legjobbjai közül választani a fogorvost. Nem lőhet mellé, aki felkeresi az óbudai Dr. Toldi Implantológiát, amely fogászat a nevéből is láthatóan a fog pótlásra szakosodott.

A fog implantátum beültetéséről

Alapvetően az implantátum beültetése alig 10-15 perces művelet. Helyi érzéstelenítésben implantátumot építenek az íny alatti csontba, majd a gyógyulást követően koronát tesznek rá. Így olyan fogat kapnak, amelyet alig lehet megkülönböztetni az eredetitől. Ráadásul, ha csak egy fogat kell pótolni, akkor a páciens megússza, hogy az egészségeseket le kelljen csiszolni. Egyénfüggő a fog implantátum behelyezését követő gyógyulási időszak, de jellemzően 4-6 hónapig tart. Persze ,ha lehetséges az azonnali terhelés, akkor nincs gyógyulási idő.

Ugyanakkor nem kell megijedni, a normális életvitelt ez alatt az időszak alatt sem kell nélkülözni. A 3. kerületi fogászat honlapján, a www.implantatum.biz oldalon további fontos kérdésekre talál választ.

5/5 - (2 votes)